JAG FÖRSÖKER VARA OKEJ MED DET

”Okej med vad”, undrar ni?

Jag satt och tittade på en film idag mellan tvätten och städningen av våra lister i lägenheten. Jag har städat extra mycket eftersom det kommer en fotograf till oss imorgon för att fota vår lägenhet som ska ut på marknaden så fort som möjligt. Det har med andra ord varit en tung vecka.

Filmen jag såg handlade om livshotande sjukdomar, svek och sorg, livet och döden. Jag började gråta för jag blev så berörd av vad huvudpersonen gick igenom i filmen. Sen flinade jag åt hur överkänslig jag tyckte att jag var.

En replik i filmen berörde mig och fick mig att tänka till. Huvudpersonen fick en fråga om hon var okej med det faktum att det fanns saker i hennes liv som fick henne att må både fysiskt och psykiskt dålig, saker som hon inte kunde påverka idag och aldrig kommer kunna påverka. Saker som alltid kommer finnas med henne och alltid vara en del av hennes liv. Som ett ärr på kroppen eller ett bråck i ryggen som alltid kommer finnas där och smärta.

Hon svarade; ”jag försöker vara okej med det”.

Jag förstår vad hon menade. Jag förstår precis hur hon känner. Vi har alla våra bördor och vissa av oss bär på mer ärr och sorg än andra. Men vi måste försöka vara okej med det. Vad har vi för val?

Vi ska var tacksamma för den tiden vi har i livet. Vi ska tacka för de gåvor vi har men även acceptera att vi inte kan påverka allt. Vi måste lära oss att bära på vissa bördor. Vi måste förstå att vi väljer att leva eller att stanna i sorgen. Vi är alla likadana och vi har alla samma förutsättningar att bli lyckliga – vi är vad vi gör oss själva till.

Jag skulle kunna hata världen och ödet för att de gett mig sorg i mitt liv men jag kan inte det. Hur skulle jag kunna hata en värld som gett mig så mycket glädje och så mycket vackert? Hur skulle jag kunna klandra ett öde som gett mig min man, mina underbara vänner och mitt liv?

Du väljer hur du ska leva. Låt ingen annan välja åt dig. Jag väljer hur jag ska leva. När jag lärde mig det så lärde jag mig att leva.

Och när jag är ledsen och sörjer ibland, då försöker jag att bara vara okej med det. För det är också okej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s