I’M A SURVIVOR

Om det är något bra som jag har med mig i ryggsäcken från en ganska jobbig uppväxt så är det styrka. Jag är stark och jag växer mig starkare för varje år. Man sätter sig inte på mig så lätt men om man lyckas så skadar det mig ändå inte så mycket för jag arbetar mycket med att acceptera det jag inte kan förändra.

Igår fick jag sparken från mitt jobb för att jag är gravid, fast de använde en falsk ekonomisk anledning såklart.

Det innebär att jag kommer gå hemma till jag föder vårt barn, eftersom man helst inte anställer gravida kvinnor. Det innebär också att lagen om att man inte får sparka en gravid kvinna (av den anledningen) inte funkar så bra alls och den skyddar oss definitivt inte. Precis som i alla andra situationer i livet så är man en ensam krigare.

Jag är såklart arg – vem skulle inte vara det? – men jag har också en acceptans för att världen inte är rättvis men att det inte är något jag kan styra över eller ändra på som en liten utsatt person. Jag kan bara berätta att det här har hänt och visa på att detta fortfarande sker i 2015 års Sverige. I en nation där man säger att jämlikheten nästan är som störst.

Jag vet att det kommer bli kämpigt och att det kommer komma dagar då jag är ledsen över min situation men idag är jag lättad för att jag slipper gå tillbaka till personliga attacker, nedsättande kommentarer, utfrysning och kränkningar. Jag är också tacksam för solen, min hälsa, min kärlek och mitt barn. Där vill jag lägga dagens fokus.

Jag älskar er Gustav och lilla E. Jag älskar er så mycket så jag knappt orkar känna det för det är så starkt. Jag vet att jag klarar allt så länge ni är med mig.

2 reaktioner till “I’M A SURVIVOR”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s