MÅNGA MÅR DÅLIGT UNDER SINA GRAVIDITETER

Jag har tydligen gjort något fel som berättat att jag inte tycker om att vara gravid. Det är tydligen stötande att se att någon har ångest pga en kommande förlossning och ångest från en balanssjukdom som skrämmer eftersom 50% får återfall och som höggravid klarar jag inte ett sådant. Särskilt inte i kombination med förlossning.

Detta är alltså inte en normal rädsla enligt människor jag nu pratat med. MEN enligt min barnmorska, vänner, sambo och psykolog så är denna typen av ångest något som drabbar ca 20% av alla gravida.

Jag frågade min sambo om han tycker jag verkar ha psykiska problem men han skrattade och sa nej och att han som lever med mig vet att det inte är så.

Ja, jag har ett stort kontrollbehov. Vissa blir tvugna att skapa det under uppväxtåren för att de känner sig otrygga. Jag jobbar på att förminska det och blir därför bättre med åren. Sådan form av personlig utveckling är viktig för mig och något jag prioriterar.

Jag har en vän med samma typ av kontrollbehov. Hon har ätit ångestdämpande under båda sina graviditeter. Jag väljer att rida ut det på annat sätt för jag har ingen positiv syn på tabletter, vilket såklart då också gör att det blir lite kämpigare. Men skulle jag döma henne för det, av den anledningem? ALDRIG. Hon gör det som passar henne bra och det hon mår bättre av.

Att bli dömd för rädslor är något jag är van vid, för jag har varit rädd för mkt sen jag var liten (pga otrygghet). Men att bli dömd av människor som ska stå mig när och att få elaka saker skrivna till mig om huruvida jag är psykiskt kapabel att ta hand om ett barn – det är bara rena dumheter.

Jag kommer bli en jättebra mamma på alla sätt och vis. Ni behöver inte oroa er. Och jag är inte galen, jag är bara ärlig om en dålig graviditet och har även pga den ärligheten fått en hel del credd och människor som tackar för att jag vågar säga de dem inte vågar säga.

Vill man inte läsa så behöver man inte läsa. Jag skriver för min egen skull, inte någon annan och för det förtjänar jag inga personliga kränkningar.

2 reaktioner till “MÅNGA MÅR DÅLIGT UNDER SINA GRAVIDITETER”

  1. Idioter, idioter ÖVERALLT! Jag sa de sist vi såg Linda, jag är så extremt imponerad över att du vågar dela med dig av dina rädslor. Du är med stor sannolikhet inte ensam.. och den dagen jag blir gravid så vet jag att jag har stöttning om jag känner samma sak ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s